portret fotograaf | portrait photographer

Marjo van de Peppel-Kool

 

Ik ben een van de gelukvogels, die van haar passie haar werk heeft kunnen maken. Een passie voor beeld, voor het creëren, voor het vangen van herinneringen en het vastleggen van unieke momenten.

 

Vanaf mijn tiende hield ik mij al bezig met fotografie; ik bezat zelfs een eigen doka. Iedere keer was het spannend, want hoe zag hét moment eruit dat ik had vastgelegd? Toch heeft het even geduurd, voordat ik de sprong waagde. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest op het gebied van medische technologie. Als amateurfotograaf was ik wel altijd zeer actief, onder meer bij een fotoclub en als huisfotograaf voor de hockeyclub ’s-Hertogenbosch. Nadat mijn vader mij op zijn sterfbed aanspoorde om toch écht mijn hart te volgen - het leven is immers te kort -, durfde ik het aan om alle zekerheden los te laten. Na mijn driejarige opleiding aan de Fotovakschool ben ik op 12 februari 2008 gestart als professioneel fotograaf. Inmiddels heb ik al veel mensen blij kunnen maken door het vastleggen van hun verhaal.

 

Als portret fotograaf heb ik aandacht voor hoe iemand zich voelt, wanneer er een camera op hem of haar gericht staat. Daarom coach ik mijn model waar nodig, zodat er uiteindelijk een krachtig, open en zelfverzekerd persoon op de foto staat. Mijn fotografiestijl is het best te omschrijven als puur en ingetogen. Voortdurend ben ik op zoek naar schoonheid, naar de speciale momenten en mooie details. Op een rustige en doeltreffende manier ga ik te werk. Zo onopvallend mogelijk ben ik op de achtergrond aanwezig, hoewel je me soms - gezien mijn geringe lengte - op een trappetje ziet klimmen.

 

Naast mijn ruime fotografie-ervaring en trouwe opdrachtgevers ben ik enorm trots op mijn titel ‘Zilver Master’. Dit is een kwalificatie die wordt toegekend door DUPHO/Master Photographers Network, een netwerk van professionele fotografen. Deze bekroonde foto’s zijn 2 jaar geëxposeerd in het Noordbrabants Museum.