Fine art / old masters

BRABANTS BONT

 

Brabant is de provincie van akkers en boeren. Het land van aardappels, vlees, en groente. Maar Brabant is ook de provincie waar Vincent van Gogh is geboren. In 2015 was het 125 jaar geleden dan Van Gogh is overleden.

 

Deze mijlpaal en mijn liefde voor het Brabantse land hebben mij geïnspireerd om Brabants Bont te maken; een serie portretten van kinderen, versierd met wat de natuur te bieden heeft. Met een knipoog naar Vincent van Gogh.

 

Het eerste meisje draagt een poffer van aardappels. Zij staat daarmee symbool voor het begin van de schilders carrière van Van Gogh. Het meisje met een poffer van zonnebloemen verwijst naar zijn latere, meer kleurrijke werk.

 

De jongens met een Franse kraag van groeten brengen een ode aan de Franse jaren van Van Gogh. Het wild verbeeldt de toenemende populariteit van ‘eerlijk voedsel’.

 

Ten slotte: wie de Brabantse vlag kent, zal begrijpen waarom de kinderen op rood-witte ruitjes zitten.

 

Mijn Brabant, Brabants Bont

20_zonnebloem
19_Amy
18_Dannaye
17_Sara
15_Benck
16_Anne
14_Tim
12_Hugo
13_Thijs
11_Thom
10_Olivier
8_Joris
9_Lucas
7_Bob
5_Saar
6_Florian
4_Kiki
3_Norah
2_Eva
1_Do

een samensmelting van mijn artistieke visie als fotograaf en kunstenaar

In Fine Art wordt er meer een kunstwerk met een achterliggende gedachte gemaakt dan een letterlijke foto. De camera is enkel een tool om mijn visie vast te leggen. De nabewerking zorgt ervoor dat het resultaat overeenkomt met het beeld dat ik vanaf het begin voor ogen had.

Voor ‘Brabants Bont’ won ik als Fine Art Fotograaf een Zilver Master. Bekijk hier (link invoegen) de bekroonde serie portretten, dit werk is 2 jaar geëxposeerd in het Noordbrabants Museum.

Naast mijn vrije werk creëer ik ook Fine Art in opdracht. Samen met jou spar ik graag over het thema of het doel die het werk dient te hebben. Menig kantoor en bedrijfskantine heb ik mogen voorzien van een kunstwerk of wandbekleding (evt. link invoegen naar werk). Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met me op.